نان بامبو

منو بامبو

نان باگت

ساده

  • باگت فرانسوی
  • مینی باگت فرانسوی

رژیمی

  • مینی روگن فرانسوی
نان ایتالیایی
  • چیاباتا
نان برگر
نان صبحانه
  • نان صبحانه
نان عصرانه
  • سیمیت
  • بریوش
  • شیرمال
  • کشمش و گردو
شیرینی لایه ای
نان سوخاری
  • پودر سوخاری
  • نان سوخاری

راه های ارتباطی

طرز تهیه نان باگت فرانسوی

طرز تهیه نان باگت فرانسوی

همانطور که به خوبی می‌دانیم، نان باگت یکی از نان‌های فرانسوی پر طرفدار در دنیا است. اما باگت مانده کیفیت نان تازه را ندارد و معمولاً موقع مصرف خرد می‌شود. بنابراین برای داشتن یک نان باگت گرم و تازه در خانه در این مطلب قصد داریم طرز تهیه نان باگت فرانسوی را به شما آموزش دهیم.

البته که باید صادق بود و گفت که تهیه نان معمولاً وقت‌گیر است و گاهی امکانات زیادی می‌خواهد و نان باگت هم از این امر مستثنی نیست. به همین علت اگر دلتان نان باگت ترد و خوشمزه خواست می‌توانید “نان باگت بامبو” را از فروشگاه‌ها تهیه کنید.

نان باگت یا همان نان ساندویچی از نان‌های حجیم خوشمزه و معروف در سر تا سر جهان است و معمولاً برای انواع ساندویچ استفاده می‌شود. اصالت این نان فرانسوی بوده و در فرانسه این نان را با آرد سبوس‌دار و بدون هر نوع روغنی درست می‌کنند. اما برای خوشمزه‌ترین شدنش بهتر است کمی روغن مایع هم اضافه کنیم.

در فرهنگ غذایی فرانسه یکی دیگر از نان‌های ملی این کشور، نان لا باگت است. این نان نوعی نان باگت با ظاهر مختلف است که هر نانوایی طبق سلیقه خود آن را تهیه می‌کند. نان باگت در قرن ۱۸ محبوبیت بیشتری پیدا کرد و نانوایان فرانسوی برای پخت این نان از آرد تصفیه شده استفاده کردن. باگت به معنای باتوم و چوب بلند است به همین خاطر به نان‌های بلند فرانسوی باگت می‌گویند. مواد لازم و طرز تهیه این نان بسیار ساده است و اغلب برای تمام وعده‌ها از این نان استفاده می‌شود. نان باگت با ترکیب کره و انواع مربا برای صبحانه بهترین گزینه می‌باشد.

در مطلب قبل درباره اینکه نان باگت چیست؟ و تاریخچه و انواع نان باگت صحبت کردیم، در ادامه برای آشنایی بیشتر با این نان ساندویچ خوشمزه و دلپذیر و اینکه با طرز تهیه نان باگت فرانسوی آشنا شوید با “نان بامبو” همراه باشید.

نان باگت چیست؟

تاریخچه نان باگت

انواع نان باگت

 

مواد لازم برای تهیه خمیر ترش

  • آب هم دمای محیط -۲۵۰ گرم
  • خمیر مایه فوری – ۱/۲ ق چای خوری
  • آرد -۲۵۰ گرم

 

مواد لازم برای تهیه خمیر اصلی

  • آرد – ۴۰۰ گرم
  • آب -۲۵۰ گرم
  • نمک – ۱۵ گرم
  • آرد – برای رومال
  • خمیر مایه تازه – ۱۲ گرم یا خمیر مایه فوری ۶ گرم

 

طرز تهیه نان باگت فرانسوی

  • مرحله اول : تهیه خمیر ترش

آب، آرد و خمیر مایه فوری را داخل یک کاسه کوچک ریخته و خوب مخلوط کنید و روی خمیر ترش را با یک پلاستیک بپوشانید. روی آن یک سوراخ کوچک ایجاد کنید و بگذارید به مدت ۱۲ ساعت، داخل محیط آشپزخانه بماند تا ترش شود. در واقع یک خمیر ترش فوری تهیه می‌کنید.

 

  • مرحله دوم : تهیه خمیر نان باگت فرانسوی

در ادامه‌ی طرز تهیه نان باگت فرانسوی باید خمیر باگت را آماده کنیم. به همین منظور خمیر ترش را با کمی از آبی که در مواد لازم آورده شده، در همان ظرفی که هست مخلوط کنید تا راحت‌تر جدا شود.

سپس خمیر ترش و آب را داخل کاسه‌ای ریخته و خمیر مایه تازه را خرد کنید (برای رسیدن به نتیجه بهتر از خمیر مایه تازه استفاده کنید که می‌توان از لوازم قنادی‌ها تهیه کرد. خمیر مایه تازه نیازی به آماده سازی ندارد و حجم بسیار خوبی به نان‌های فانتزی می‌دهد)

در ادامه همزن را روشن کرده و آرد را کم‌کم اضافه کنید، این خمیر باید کمی چسبنده بوده و نباید خیلی سفت باشد. به مدت ۵ دقیقه خمیر را با همزن بزنید و در انتها نمک را اضافه کنید.

 

  • مرحله سوم : استراحت دادن خمیر باگت فرانسوی

حالا باید خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه خوب ورز دهید تا لطیف و نرم شود و یا می‌توانید ۱۰۰ بار خمیر را به سطح کار بکوبید. سپس خمیر را داخل یک ظرف یا همان روی میز کار قرار دهید.

روی خمیر را با یک پارچه تمیز بپوشانید و به مدت ۱ ساعت بگذارید که بماند تا حجم آن دو برابر شود. همچنین می‌توانید خمیر را داخل فر خاموش بگذارید و یک کاسه آب داغ کف فر قرار دهید تا با ایجاد یک حمام بخار خمیر خوب حجم بگیرد.

 

  • مرحله چهارم : تهیه باگت فرانسوی

بعد از دو برابر شدن حجم خمیر، از آن چانه‌های ۲۹۰ گرمی بگیرید و روی سطح کار را آرد پاشی کرده و روی آن قرار دهید. سپس یک دستمال ضخیم برداشته و روی آن را آرد بپاشید و کنار بگذارید.

حالا خمیرها را مانند رول در بیاورید و روی یک پارچه تمیز آرد پاشی شده به مدت ۲۰ دقیقه مجدد استراحت دهید. بعد از گذشت ۲۰ دقیقه رول‌ها را یکی یکی از زیر دستمال بیرون بیاورید، تا بقیه رول خشک نشوند.

سپس خمیر را مانند باگت رول کنید و با دست کاملاً تمام درزهای آن را بپوشانید. توجه کنید باید کلفتی و نازکی خمیر در همه جا یکسان باشد. سپس رول‌ها را داخل پارچه‌ای که از قبل آرد پاشی کرده‌ایم قرار دهید و به مدت ۴۵ دقیقه دیگر استراحت دهید.

 

  • مرحله پنجم : پخت باگت فرانسوی

حتماً ۲۰ دقیقه قبل از پخت فر را گرم کنید. روی سینی فر کاغذ روغنی گذاشته و بعد نان‌ها را به آرامی روی سنی قرار دهید. روی آنها آرد بپاشید و با چاقو تیز به دلخواه روی نان طرح بزنید.

سپس روی نان را آب اسپری کرده و بعد سریع داخل فر داغ بگذارید. اجازه دهید نان باگت به مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه پخته شود. اگر فر شما فن دار نیست می‌توانید، روی نان را کمی گریل کنید تا طلایی شود.

 

فوت و فن‌های طرز تهیه نان باگت فرانسوی

  • می‌توانید سطح نان را با کنجد تزئین کنید.
  • با توجه به فرهای مختلف ممکن است زمان فر بیشتر یا کمتر شود.
  • داغ بودن فر بسیار مهم است، پس حتماً ۲۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ روشن کنید.
  • برای اینکه نان خشک نشود می‌توانید یک ظرف آب در حین پخت داخل فر قرار دهید.