به طور کلی میتوان گفت، نان جو سالمتر از نان گندم است. جو دوسر از نظر پروتئین غنیتر از گندم بوده و تقریباً دو برابر گندم پروتئین دارد که برای ترمیم عضلات گزینه بسیار مفیدی است.
نان غذایی اصلی است که در بخش بزرگی از جمعیت جهان مصرف میشود و رایجترین و اساسیترین غذا در آشپزخانهها است. نان بخشی از رژیم غذایی همه ما بوده و نیاز ضروری بدن ما را تأمین میکند.
جو جزء اولین دانههای است که تمدنهای اولیه پرورش دادهاند و امروزه هم بین غلات تولیدی در سراسر جهان رتبه چهارم از نظر میزان کشت را دارد.
انواع مختلفی از نان جو در سراسر دنیا وجود دارد. شما میتوانید این نان را در وعده صبحانه قرار دهید و یا به همراه بقیه وعدههای غذایی خود مصرف کنید. از سوی دیگر نان جو به صورت عمدهای ویتامین ب بدن را تأمین میکند. برای آشنایی بیشتر با نان جو در ادامه این مطلب با “نان بامبو” همراه باشید.
نان جو چیست؟
دانه جو به شکلهای بسیار متنوعی مصرف میشود و در هر شکل خواص زیادی دارد. ماءالشعیر، اوتمیل، مصرف به جای برنج و پاستا و نان از انواع مختلف مصرف جو هستند. شما به راحتی میتوانید این دانه مقوی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
نان جو به یک نوع نان گفته میشود که با آرد جو پخته میشود. هر چند در بسیاری از مواقع آرد جو را به نسبت متفاوتی با آرد گندم مخلوط میکنند تا طعم و حالت بهتری به آن ببخشد.
نان جو یک نان بسیار مقوی بوده و در صورتی که افراد از این نوع نان استفاده کنند، میتواند تا حد بسیار زیادی از بیماریهای مختلف در امان بمانند. سبوسی که در نان جو موجود است دو برابر نان گندم است.
لازم است تا افراد به صورت روزانه ۲۰ تا ۳۰ گرم از نان جو را مصرف نمایند و جالب است بدانید در هر صد گرم از این نان، ۴ گرم فیبر وجود دارد.
این نان پر خاصیت رژیمی همچنین به افراد دیابتی پیشنهاد میشود. چرا که مصرف نان جو میتواند قند خون آنها را کنترل کند. نان جو میتواند فعالیت دستگاه گوارش را تنظیم کرده و همچنین به گردش خون و پاکسازی دیوارههای روده کمک فراوانی نماید.
نان جو غنی از انواع ویتامینهای ب است و در نتیجه برای سلامت اعصاب بدن بسیار مفید و ضروری به نظر میرسد. این نان به علت فیبر زیادی که دارد میتواند آب زیاد را به خود جذب نماید.
نان جو از کربوهیدراتهای پیچیدهای تشکیل شده که میتواند تا مدتها از گرسنگی در افراد جلوگیری کند. مصرف این نان باعث تقویت قوای جسمی و ذهنی شده و میتواند کلسترول خون را تا حد زیادی کاهش دهد.
نان جو دارای گلوتن کم است و به افرادی که از بیماری سلیاک رنج میبرند پیشنهاد نمیشود. این نان میتواند انرژی افراد را به چندین برابر رسانده و سبب شود تا خستگی در فرد از بین برود و انرژی روزانه در افراد تأمین شود.
چنانچه احساس خستگی میکنید لازم است تا از این نان در طول روز استفاده کنید. نان جو منبع غنی از پروتئین است و از کربوهیدراتهای پیچیده تشکیل شده و دارای آهن، کلسیم، مواد معدنی و ویتامینهای گروه ب است.
بنابراین این نان میتواند هر گونه کمبود مواد غذایی را از بین ببرد. با استفاده از نان جو میتوانید یبوست و کلسترول بالای خون را کم کنید. نان جو سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
در نتیجه میتواند افراد را در برابر بسیاری از بیماریها محافظت کرده و یا به دلیل داشتن فیبر از همه بیماریهای گوارشی حفظ نماید.
ارزش غذایی نان جو
جو در حالت کلی به دو شکل یافت میشود. در جو پوست کنده فقط پوست غیرخوراکی جدا شده و جوانه و گیاه باقی میماند؛ ولی در شکل دیگر علاوه بر پوست، سبوس نیز از جو جدا میشود. یک فنجان جو (حدود ۱۸۵ گرم) پوست کنده دارای مواد مغذی زیر است:
- ۶۵۱ کالری انرژی
- ۲۲/۹۶ گرم پروتئین
- ۴/۲۳ گرم چربی
- بدون کلسترول
- ۱۳۵ گرم کربوهیدرات
- ۳۱/۸ گرم فیبر
- ۶۱ میلیگرم کلسیم
- ۶/۶۲ میلیگرم آهن
- ۱/۱۸۹ میلیگرم تیامین (ویتامین B۱)
- ۰/۵۲۴ میلیگرم ریبوفلاوین (ویتامین B۲)
- ۸/۴۷۱ میلیگرم نیاسین (ویتامین B۳)
- ۰/۵۸۵ میلیگرم ویتامین B۶
- ۳۵ میکروگرم فولات (ویتامین B۹)
- ۲۴۵ میلیگرم منیزیم
- ۴۸۶ میلیگرم فسفر
- ۵/۱ میلیگرم زینک