نان بامبو

منو بامبو

نان باگت

ساده

  • باگت فرانسوی
  • مینی باگت فرانسوی

رژیمی

  • مینی روگن فرانسوی
نان ایتالیایی
  • چیاباتا
نان برگر
نان صبحانه
  • نان صبحانه
نان عصرانه
  • سیمیت
  • بریوش
  • شیرمال
  • کشمش و گردو
شیرینی لایه ای
نان سوخاری
  • پودر سوخاری
  • نان سوخاری

راه های ارتباطی

خواص نان جو چیست؟

فواید نان جو

جو یکی از غلات بسیار مفید برای بدن است و به دلیلی داشتن ارزش غذایی بالا یک غذای کامل به شمار می‌رود. جالب است بدانید، جو در دسته غلات پر مصرف در جهان قرار گرفته و به شکل‌ها و طعم‌های متفاوتی موجود است همچنین خواص نان جو بی شمار بوده و برای بدن بسیار مفید است. تیم تحریریه نان بامبو در این مقاله به جنبه های محتلف نان بامبو پرداخته و خواص نان جو را برای بدن شرح می دهد.

جو یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین غلات در زندگی روزمره است که به شیوه‌های مختلف و در بسیاری از نان‌ها و غذاهای سنتی پیدا می‌شود.

نان جو دارای خواص و مزایای بسیار خوبی است که از خواص نان جو می‌توان به مبارزه با یبوست، تقویت استخوان‌ها ولاغری، مو و درمان بسیاری از بیماری ها اشاره کرد. بیشتر مردم با اینکه هر روز این غله‌ی مهم را مصرف می‌کنند، از خاص نان جو برای سلامتی بدن و ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آن آگاه نیستند.

نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژه‌ای برخوردار است و به همین دلیل مورد توجه بیشتر قرار گرفته است و آن را اکسیر سلامت می‌نامند. در ادامه مطلب خواص این نان را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

خواص نان جو چیست؟

نان جو یکی از انواع رایج نان به ویژه برای کسانی است که به دنبال رژیم‌های لاغری هستند. نان جو در دو نوع از آرد جو بدون سبوس و یا از جو سبوس‌دار تهیه می‌شود. هر دو این نان‌ها نسبت به نان گندم، از قدرت سیر کنندگی و فیبر بالاتری برخوردار هستند.

نان جو از قدیم‌الایام همیشه در دسترس مردم بوده است. این نان در واقع غذای اصلی گلادیاتورهای رومی محسوب می‌شده است و به همین دلیل آنان را هوردیری به معنای خورندگان نان جو می‌نامیدند. 

ارزش غذایی و میزان کالری نان جو سیاه در هر ۱۰۰ گرم برابر با ۲۵۰  کالری است. از آنجایی که نان جو بسیار مقوی است مصرف آن می‌تواند برای شما فواید بسیار زیادی داشته باشد. در طب اسلامی نیز به مصرف نان جو توصیه اکید شده است. همچنین پیامبر و امامان معصوم نیز ار نان جو بسیار استفاده می کرده اند. نان جو به دلیل سبوس موجود در آن فواید بسیاری برای بدن شما داشته و حتی در صورتی که بدن شما به کمبود مواد مغذی دچار شده باشد می‌توانید با مصرف نان جو در صبحانه میزان انرژی خود را بالا ببرید.

افراد زیادی هستند که نان جو را به جای نان‌های دیگر در وعدهٔ غذایی خود جایگزین می‌کنند. حال در ادامه به بررسی خواص نان جو و موارد مصرف آن می پردازیم.

خواص نان جو برای لاغری

خواص نان جو

ما معمولا به دو منظور از برنامه رژیمی استفاده می کنیم که یا به دستور پزشک است یا اینکه خود به دنبال لاغری هستیم از خواص نان جو برای لاغری می توان به این مورد اشاره کرد که نان جو به دلیل کالری کم نسبت به نان گندم در دراز مدت باعث کاهش وزن شده و سلامت بدن را نیز به دلیل مواد مغذی تامین می نماید.

این نان خیلی زود. درشما احساس سیری ایجاد می کند و گرسنگی را کاهش می دهد از طرفی به علت کاهش سرعت هضم و جذب بهتر باعث می شود که اندام های گوارشی کمتر در معرض آسیب قرار بگیرند یکی از بهترین انخاب ها در این زمینه نان کم کربوهیدرات بامبو است که می تواند سلامت بدن را نیز تامین نماید.

رابطه مو با نان جو

از آن جا که نان جو دارای خواص آنتی اکسیدان است در تقویت مو و تحریک رشد مو بسیار موثر بوده و می توان از آن در جهت تقویت مو کمک گرفت از طرفی جو سرشار از آهن و مس است که در تقویت مو نقش مهمی ایفا می کنند همچنین جو دارای تیامین و نیاسین است که در تحریک رشد مو موثر می باشند از دیگر خواص جو برای مو سرشار بودن  از آهن و مس است که می توانید با ریزش مو مبارزه می کند.

خواص نان جو برای استخوان

نان جو به دلیل دارا بودن مس باعث انعطاف پذیری استخوان ها و همچنین مفاصل می شود. از دیگر خواص نان جو می توان به دارا بودن کلسیم، منگنز و فسفر اشاره نمود که کلسیم بالای آن باعث استحکام و سلامت استخوان هاست که برای افرادی که به پوکی استخوان دچار هستند بسیار مفید است.

آیا نان جو به سلامت کبد کمک می کند؟

خواص نان جو

نان جو دارای سلنیم است که این ماده برای سم زدایی بدن از ترکیبات سرطان‌زا و بهبود عملکرد آنزیم‌های کبدی مفید است. سلنیم در تمام مواد غذایی وجود ندارد. در نتیجه بهتر است که از نان جو سبوس‌دار برای درمان کبد چرب استفاده کنید.

خواص نان جو برای قلب

فشار خون و چربی رسوب کرده دو دلیل اصلی مبتلا شدن به بیماری‌های قلبی هستند. غلات برای سلامت قلب بسیار مفید است. نان جو نیز به سبب فیبر زیاد فشار خون را کاهش داده و سلامت قلب را تضمین می‌کند.

خواص نان جو برای دیابت

نان جو دارای فیبر بسیار زیادی بوده و به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند و برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مناسب است. علاوه بر آن شما می‌توانید با خوردن نان جو سبوس‌دار از بروز دیابت نوع ۲ پیشگیری کنید.

رابطه جو و سفیدی مو

سفیدی و سفید شدن مو یکی از مشکلاتی است که گریبان بسیاری از افراد را گرفته و یا خواهد گرفت. مصرف نان جو می‌تواند از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری کند.

خواص نان جو در صبحانه

نان جو سرشار از مواد بسیار مغذی و مفید است و به‌خوبی فرد را سیر می‌کند. جو ازجمله خوراکی‌های سرشار از فیبر و مواد معدنی ضروری مانند سلنیم، مس، تریپتوفان و منگنز است. صبحانه‌های محتوی غلات سبب می‌شود که افراد ۲۹٪ کمتر از دیگران به نارسایی‌های قلبی مبتلا شوند.

خواص نان جو و کاهش کلسترول خون

با بالا رفتن کلسترول خون بدن دچار مشکلاتی شده و سلامتی افراد به خطر می‌افتد. پس لازم است که افراد کلسترول خون خود را پایین نگه دارند و یا اگر بالاست پایین بیاورند. شما می‌توانید این کار را با مصرف نان جو انجام دهید. در واقع بر اساس آزمایش‌های انجام شده مصرف نان جو می‌تواند، سطح کلسترول خون را تا ۷ درصد کاهش دهد.

دیگر مزایایی که با نان جو بدست می آورید

  • تقویت حافظه
  • تنظیم فشار خون
  • کاهندهٔ قند خون
  • مفید برای کم خونی
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • تنظیم کننده دستگاه گوارش
  • جلوگیری از ابتلا به دیابت
  • حفظ شادابی و طراوت پوست
  • جلوگیری و مقابله از رشد تومور
  • می‌تواند برای افراد دیابتی نیز مفید باشد.
  • قابلیت پاک سازی دیواره‌های معده و روده
  • جلوگیری کننده از بیماری‌های معده و گوارشی
  • به مرور باعث لاغری و کاهش وزن می‌شود.
  • جلوگیری کننده از تولید چربی مضر در خون
  • به دلیل داشتن ویتامین‌های B موجب زیبایی پوست می‌شود.