نان بامبو

منو بامبو

نان باگت

ساده

  • باگت فرانسوی
  • مینی باگت فرانسوی

رژیمی

  • مینی روگن فرانسوی
نان ایتالیایی
  • چیاباتا
نان برگر
  • همبرگر
  • بروچن
نان صبحانه
  • نان صبحانه
نان عصرانه
  • سیمیت
  • بریوش
  • شیرمال
  • کشمش و گردو
شیرینی لایه ای
نان سوخاری
  • پودر سوخاری
  • نان سوخاری

راه های ارتباطی

فواید نان جو

فواید نان جو

جو یکی از غلات بسیار مفید برای بدن است و به دلیلی داشتن ارزش غذایی بالا یک غذای کامل به شمار می‌رود. جالب است بدانید، جو در دسته غلات پر مصرف در جهان قرار گرفته و به شکل‌ها و طعم‌های متفاوتی موجود و فواید نان جو بی شمار است.

جو یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین غلات در زندگی روزمره است که به شیوه‌های مختلف و در بسیاری از نان‌ها و غذاهای سنتی پیدا می‌شود.

نان جو دارای خواص و مزایای بسیار خوبی است که از خواص مصرف نان جو می‌توان به مبارزه با یبوست، تقویت استخوان‌ها و درمان برخی بیماری‌ها اشاره کرد.

بیشتر مردم با اینکه هر روز این غله‌ی مهم را مصرف می‌کنند، از فواید نان جو برای سلامتی بدن و ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آن آگاه نیستند.

نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژه‌ای برخوردار است و به همین دلیل مورد توجه بیشتر قرار گرفته است و آن را اکسیر سلامت می‌نامند. در ادامه مطلب خواص این نان را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

 

فواید نان جو

نان جو یکی از انواع رایج نان به ویژه برای کسانی است که به دنبال رژیم‌های لاغری هستند. نان جو در دو نوع از آرد جو بدون سبوس و یا از جو سبوس‌دار تهیه می‌شود. هر دو این نان‌ها نسبت به نان گندم، از قدرت سیر کنندگی و فیبر بالاتری برخوردار هستند.

نان جو از قدیم‌الایام همیشه در دسترس مردم بوده است. این نان در واقع غذای اصلی گلادیاتورهای رومی محسوب می‌شده است و به همین دلیل آنان را هوردیری به معنای خورندگان نان جو می‌نامیدند. 

ارزش غذایی و میزان کالری نان جو سیاه در هر ۱۰۰ گرم برابر با ۲۵۰  کالری است. از آنجایی که نان جو بسیار مقوی است مصرف آن می‌تواند برای شما فواید بسیار زیادی داشته باشد. در طب اسلامی نیز به مصرف نان جو توصیه اکید شده و امامان ما نیز همواره نان جو مصرف می‌کردند.

نان جو به دلیل سبوس موجود در آن فواید بسیاری برای بدن شما داشته و حتی در صورتی که بدن شما به کمبود مواد مغذی دچار شده باشد می‌توانید با مصرف نان جو در صبحانه میزان انرژی خود را بالا ببرید.

افراد زیادی هستند که نان جو را به جای نان‌های دیگر در وعدهٔ غذایی خود جایگزین می‌کنند. همان طور که گفته شد نان جو بسیار مفید بوده و وجود آن در وعده‌های غذایی بسیار پر فایده است، چرا که این نان حاوی مقادیر زیادی از مواد مغذی است.

 

مزایا و فواید نان جو

  • تقویت حافظه
  • تنظیم فشار خون
  • کاهندهٔ قند خون
  • مفید برای کم خونی
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • تنظیم کننده دستگاه گوارش
  • جلوگیری از ابتلا به دیابت
  • حفظ شادابی و طراوت پوست
  • جلوگیری و مقابله از رشد تومور
  • می‌تواند برای افراد دیابتی نیز مفید باشد.
  • قابلیت پاک سازی دیواره‌های معده و روده
  • جلوگیری کننده از بیماری‌های معده و گوارشی
  • به مرور باعث لاغری و کاهش وزن می‌شود.
  • جلوگیری کننده از تولید چربی مضر در خون
  • به دلیل داشتن ویتامین‌های B موجب زیبایی پوست می‌شود.

 

حاوی مواد مغذی

نان جو منبع غنی پروتئین بوده و شامل کربوهیدرات‌های پیچیده است. به همین دلیل این نان طرفداران زیادی داشته و بسیاری از افراد آن را در وعدهٔ غذایی خود به جای دیگر نان‌ها و برنج قرار می‌دهند. علاوه بر این‌ها نان جو اکثر ویتامین‌های گروه B را نیز شامل می‌شود.

 

مناسب برای صبحانه

نان جو سرشار از مواد بسیار مغذی و مفید است و به‌خوبی فرد را سیر می‌کند. جو ازجمله خوراکی‌های سرشار از فیبر و مواد معدنی ضروری مانند سلنیم، مس، تریپتوفان و منگنز است. صبحانه‌های محتوی غلات سبب می‌شود که افراد ۲۹٪ کمتر از دیگران به نارسایی‌های قلبی مبتلا شوند.

 

افزایش انرژی مورد نیاز

شما می‌توانید با مصرف نان جو انرژی مورد نیاز بدنتان را در طول روز تأمین کرده و احساس خستگی را از بین ببرید. نان جو به شما انرژی می‌دهد و برای مدت نسبتاً طولانی شما را سیر نگه می‌دارد.

همچنین منگنز موجود در این نان به شما احساس شادی و سرزندگی داده و دستگاه عصبی‌تان را آرام می‌کند. به همین دلیل نان جو سبوس‌دار بسیار مقوی است و از بهترین نوع نان سالم به شمار می‌رود.

 

جلوگیری از سفید شدن موهایتان

سفیدی و سفید شدن مو یکی از مشکلاتی است که گریبان بسیاری از افراد را گرفته و یا خواهد گرفت. مصرف نان جو می‌تواند از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری کند.

 

کاهش کلسترول خون

با بالا رفتن کلسترول خون بدن دچار مشکلاتی شده و سلامتی افراد به خطر می‌افتد. پس لازم است که افراد کلسترول خون خود را پایین نگه دارند و یا اگر بالاست پایین بیاورند. شما می‌توانید این کار را با مصرف نان جو انجام دهید. در واقع بر اساس آزمایش‌های انجام شده مصرف نان جو می‌تواند، سطح کلسترول خون را تا ۷ درصد کاهش دهد.

 

فواید نان جو برای هضم غذا

همان طور که می‌دانید نان جو دارای فیبر بوده که فیبر موجود در این نان، به فعالیت گوارش و هضم راحت‌تر غذا کمک کرده و علاوه بر آن از یبوست جلوگیری می‌کند.

 

فواید نان جو برای دیابت

نان جو دارای فیبر بسیار زیادی بوده و به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند و برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مناسب است. علاوه بر آن شما می‌توانید با خوردن نان جو سبوس‌دار از بروز دیابت نوع ۲ پیشگیری کنید.

 

فواید نان جو برای کبد چرب

نان جو دارای سلنیم است که این ماده برای سم زدایی بدن از ترکیبات سرطان‌زا و بهبود عملکرد آنزیم‌های کبدی مفید است. سلنیم در تمام مواد غذایی وجود ندارد. در نتیجه بهتر است که از نان جو سبوس‌دار برای درمان کبد چرب استفاده کنید.

 

مزایای نان جو برای قلب

فشار خون و چربی رسوب کرده دو دلیل اصلی مبتلا شدن به بیماری‌های قلبی هستند. غلات برای سلامت قلب بسیار مفید است. نان جو نیز به سبب فیبر زیاد فشار خون را کاهش داده و سلامت قلب را تضمین می‌کند.