نان بامبو

منو بامبو

نان باگت

ساده

  • باگت فرانسوی
  • مینی باگت فرانسوی

رژیمی

  • مینی روگن فرانسوی
نان ایتالیایی
  • چیاباتا
نان برگر
نان صبحانه
  • نان صبحانه
نان عصرانه
  • سیمیت
  • بریوش
  • شیرمال
  • کشمش و گردو
شیرینی لایه ای
نان سوخاری
  • پودر سوخاری
  • نان سوخاری

راه های ارتباطی

طرز تهیه نان لواش خانگی بدون فر

طرز تهیه نان لواش خانگی

نان لواش یکی از محبوب‌ترین و  پرمصرف‌ترین نان‌ها بین ایرانیان است. طرز تهیه نان لواش خانگی نیز هم چندان کار سختی نیست و شما می‌توانید برای تنوع در یک روز تعطیل آن را در خانه بپزید.

نان لواش خانگی یکی از نان‌های سالم و خانگی می‌باشد که می‌توانید به راحتی و آسانی آن را تهیه کنید و از آن لذت ببرید. نان لواش را می‌توانید هنگام صبحانه یا عصرانه یا همراه با غذا موقع شام و نهار نوش جان کرد. همچنین بعضی‌ها نان لواش را برای استفاده از ته دیگ زیر غذا استفاده می‌کنند و حتی برای درست کردن سمبوسه‌های مختلف نیز از آن استفاده می‌شود.

در مطالب قبلی درباره نان لواش چیست؟ تاریخچه نان لواش و فواید نان لواش صحبت کردیم، در این مطلب نیز می‌خواهیم به طرز تهیه نان لواش خانگی بپردازیم.

نان لواش چیست؟

تاریخچه نان لواش

فواید نان لواش

 

طرز تهیه نان لواش خانگی

نان لواش یکی از انواع نان‌های محبوب و بسیار پر مصرف در میان مردم خاورمیانه است و با روش‌های بسیار متنوعی تهیه می‌شود. البته این نان در ایران، نسبت به کشورهای دیگر خاورمیانه با سایز بزرگی تهیه می‌شود و در کشورهای دیگر آن را به صورت لقمه‌ای و با سایز کوچک درست می‌کنند.

یکی از لذت‌بخش‌ترین کارهایی که در منزل به راحتی می‌توانید انجام دهید این است که برای عصرانه یا صبحانه خود نان تازه روی گاز تهیه کنید.

شما با کمی حوصله و دقت می‌توانید یک نان خوشمزه برای خود و خانواده تهیه کنید. ما سعی کردیم بهترین رسپی تست شده را برای شما جمع‌آوری کنیم، تا بتوانید به راحتی و خیلی فوری یک نان گرم در خانه بپزید.

با این طرز تهیه نان لواش خانگی به راحتی می‌توانید نان لواش گرم تهیه کرده و ضمناً برای تهیه آن نیازی به فر نیست و می‌توانید آن را روی تابه درست کنید.

 

مواد لازم برای تهیه نان لواش خانگی

  • ۳/۴ پیمانه آب گرم
  • ۳/۴ پیمانه شیر گرم
  • ۱ قاشق غذا خوری روغن گیاهی
  • ۱/۲ قاشق غذاخوری شکر
  • ۱ قاشق چایخوری نمک
  • ۱ قاشق غذاخوری مخمر فوری نان
  • ۳ و ۱/۲ پیمانه آرد سفید

 

دستور تهیه نان لواش خانگی در ماهیتابه

مرحله اول : ترکیب مواد اولیه

برای شروع آموزش طرز تهیه نان لواش خانگی ابتدا می‌رویم به سراغ مخلوط کردن مواد. در یک کاسه بزرگ آب، شیر، روغن، شکر، نمک و مخمر فوری را مخلوط کنید.

 

مرحله دوم : آماده‌سازی خمیر

در ادامه به آرامی آرد را به مواد اضافه کرده و ورز دهید، تا خمیر یک دستی به دست آید. این کار حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.

 

مرحله سوم: استراحت خمیر نان لواش خانگی

کمی روغن را با کمک قلمو روی خمیر پخش کنید و آن را به یک کاسه بزرگ‌تر انتقال دهید. روی ظرف را با پلاستیک یا پارچه پوشانده و اجازه دهید، به مدت ۴۰ دقیقه در دمای اتاق بماند.

 

مرحله چهارم : برش خمیر نان لواش خانگی

پس از گذشت ۴۰ دقیقه خمیر را به آرامی به ۲۰ قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل دایره درآورید. روی آن‌ها را تا زمان پخت با حوله آشپزخانه بپوشانید تا خشک نشوند.

 

مرحله پنجم : پخت نان لواش خانگی

یک تابه نچسب را روی حرارت ملایم بگذارید. روی تخته و خمیر را خوب آرد بپاشید، سپس کف دستتان را در وسط خمیر گذاشته و به اطراف فشار دهید تا نازک شود.

 

مرحله ششم : خنک کردن نان لواش خانگی

حدود ۴۵ ثانیه تا یک دقیقه خمیر را در تابه گرم شده بگذارید تا بپزد و روی آن حباب‌هایی ایجاد شود. سپس آن را بچرخانید تا طرف دیگر نان نیز بپزد که کلاً حدود ۳۰ تا ۴۵ ثانیه طول می‌کشد.

نان را در ظرفی گذاشته اجازه دهید کمی خنک شود و با حوله آشپزخانه روی آن را بپوشانید تا خشک نشود. با دیگر خمیرها نیز همین کار را تکرار کنید.

 

نکات مهم و ترفندها

  • شیر و آب باید نه زیاد گرم و نه زیاد سرد باشند، بلکه باید دمای متعادلی داشته باشند. چرا که اگر داغ باشند، مخمر از بین می‌رود و اگر یخ باشد مخمر عمل نخواهد کرد.
  • نان لواش خیلی سریع خشک می‌شود، در نتیجه بهتر است آن را در کیسه نان نگهداری کنید. اگر خشک شد با کمی آب آن را در ماکروویو گذاشته و به مدت ۱۰ ثانیه گرمش کنید.
  • در طرز تهیه نان لواش آمده که خمیر باید خوب ورز داده شود و بسیار نرم باشد، نباید اما زیاد چسبناک باشد. اگر احساس کردید بیش از حد چسبناک است، کمی به آن آرد بیشتری اضافه کنید تا نرم شود.
  • اگر وقتی که خمیر را نازک می‌کنید روی خمیرهای دیگر پوشیده نباشد، خمیرها خشک می‌شوند و حالت خود را از دست می‌دهند.

 

توصیه‌هایی در تهیه نان لواش خانگی

نکات کلیدی و جالب توجه در طرز تهیه نان لواش خانگی را برای شما همراهان شرح دهیم:

  • سعی کنید نان لواش را به اندازه ۱ روز مصرف تهیه کنید، تا خشک نشده و همیشه نانی تازه برای مصرف داشته باشید.
  • سعی کنید تا از مواد اولیه تازه و مرغوب برای تهیه نان لواش خانگی استفاده کنید، تا نانی خوش عطر و خوش طعم به دست آورید.
  • در صورتی که بتوانید شکر قهوه‌ای تهیه و خریداری نمایید، مصرف شکر قهوه‌ای جایگزین شکر سفید می‌تواند تأثیرات چشمگیری در سالم‌تر شدن این نان لواش کند.