در واقع میتوان گفت، بیشترین حجم نان مصرفی در کشور ما را نان مسطح تشکیل میدهد. نانهای لواش، تافتون، سنگک، بربری و.. از انواع نانهای مسطح محسوب میشوند.
نانهای مسطح را میتوانید برای انواع وعدههای غذایی یا میان وعدهها به منظور تهیه انواع ساندویچها یا لقمهها استفاده کرد. انواع مختلف این نانها از آرد گندم و کمنمک تهیه میشود، از این رو یک گزینه عالی برای افرادی است که دارای مشکلات گوارشی یا اضافه وزن است.
نان مسطح چیست؟
به طور کلی میتوان گفت، بیشترین حجم نان مصرفی در کشور ما را نان مسطح تشکیل میدهد. نان مسطح به نانهایی گفته میشود که برخی از آنها دارای بافتی متخلخل و یکنواخت بوده و ضخامت آن کمتر از ۵/۲ سانتی متر است. نانهای لواش، تافتون و سنگک از انواع نانهای مسطح محسوب میشوند.
در این میان نانهای مسطح نیمه حجیم هم وجود دارد. نان نیمه حجیم به نانهایی گفته میشود که دارای بافتی متخلخل، اسفنجی و یکنواخت بوده و ضخامت آن بین ۵/۲ تا ۵ سانتی متر میباشد. مانند نان بربری فرپز.
خمیر این نان قبل از رفتن به فرپخت با قرار گرفتن در معرض بخار کاملاً تخمیر شده و به همین جهت بافت مناسبی داشته و از قابلیت ماندگاری بیشتری نسبت به بربری سنتی برخوردار است.
در ایران نانهای مسطح آنقدر از تنوع زیادی برخوردارند که طبقه بندی آنها مشکل است. به وجود آمدن هریک از نانها دلایل خاصی داشته که از جمله میتوان به و جود گندمهای خاص و مناسب، شرایط اقلیمی و مشخصات اقتصادی و اجتماعی در هر منطقه اشاره کرد.
نانهای مسطح را میتوانید برای انواع وعدههای غذایی یا میان وعدهها به منظور تهیه انواع ساندویچها یا لقمهها استفاده کرد. انواع مختلف این نانها از آرد گندم و کمنمک تهیه میشود، از این رو یک گزینه عالی برای افرادی است که دارای مشکلات گوارشی یا اضافه وزن است.
تاریخچه تولید نانهای مسطح در ایران به چند هزار سال قبل بر میگردد. در حال حاضر هم بخش اعظم افراد جامعه مصرف کننده نانهای سنتی هستند. به طور کلی نانهای مسطح ایرانی از سالها پیش به دو صورت زیر تهیه میشدهاند:
۱ .نان نازک ، مسطح ، فشرده و متراکم که در تهیه آن از مخمر استفاده نمیشود. (مانند نانهایی که در برخی از مناطق روستایی کشور تولید میشوند).
۲ . نان مسطح و نسبتاً متخلخل که با استفاده از خمیر ترش و یا مخمر صنعتی تولید میگردد. (مانند نانهایی که در شهرها تولید میشوند).
شما نیز اگر به نانی کامل برای مصارف روزانه خود نیازمند هستید، میتوانید از بین نانهای مسطح یک مورد را انتخاب کرده و از پروتئین، فیبر و مواد مغذی بالای آن استفاده کنید.