نان بامبو

منو بامبو

نان باگت

ساده

  • باگت فرانسوی
  • مینی باگت فرانسوی

رژیمی

  • مینی روگن فرانسوی
نان ایتالیایی
  • چیاباتا
نان برگر
نان صبحانه
  • نان صبحانه
نان عصرانه
  • سیمیت
  • بریوش
  • شیرمال
  • کشمش و گردو
شیرینی لایه ای
نان سوخاری
  • پودر سوخاری
  • نان سوخاری

راه های ارتباطی

نان چاباتا چیست؟

نان چاباتا چیست؟

نان چاباتا یک نان حجیم ایتالیایی است که مدتی جایگزین نان باگت فرانسوی شده بود. این نان در سراسر دنیا طرفداران خودش را دارد و در ایتالیا نیز یکی از نان‌های پر طرفدار است.

در ادامه برای آشنایی بیشتر با نان چاباتا یا نان سیباتا و اینکه ببینیم نان چاباتا چیست؟ و این که چه خواصی دارد با “نان بامبو” همراه باشید.

 

نان چاباتا چیست؟

در نواحی مختلف ایتالیا نان‌های متنوعی پخته می‌شود. مثلاً نان‌های لوله‌ای مخصوص شهرهای شمالی و نان‌های گرد بزرگ مخصوص جنوب ایتالیاست.

در این نان‌ها مقداری روغن استفاده می‌شود تا طعم آن‌ها لذیذتر شود. نان چاباتا یکی از معروف‌ترین نان‌های ایتالیاست که به خاطر روغن کمتر، سفت‌تر است و به درد ساندویچ می‌خورند.

نان چاباتا یا نان سیباتا (Ciabatta Bread) یکی از نان‌های خوشمزه و حجیم ایتالیایی بوده و در بین انواع نان‌های ایتالیایی این نان از نان‌های پرطرفدار کشور ایتالیا است. این نان در کنار انواع سالاد، سوپ و غذا سرو می‌شود.

این نانِ سفید ایتالیایی در دهه ۱۹۸۰ معرفی شد. در سال ۱۹۸۲، یک نانوای ایتالیایی به نام آرنالدو کاوالاری در شهر کوچکی نزدیک ونیز، این نانِ بسیار جویدنی را در دفاع از نان‌هایی که به سبک باگت تولید می‌شدند، تولید کرد.

در تهیه نان چاباتا از خمیر ترش استفاده می‌شود و می‌تواند جایگزین مناسبی برای نان باگت و نان فرانسوی برای تهیه انواع ساندویچ‌ها باشد. در ترکیب این نان علاوه بر آرد و آب از شیر و روغن زیتون و خمیر ترش استفاده می‌شود.

روش‌های متنوعی برای پخت این نان وجود دارد. مقدار گلوتن آن خیلی بالاست، بنابراین اگر به گلوتن حساسیت دارید نمی‌توانید از این نان استفاده کنید.

سطح نان چاباتا ترد است و درونش بافت نرم و ارتجاعی دارد و به همین دلیل می‌توانید از آن به عنوان پایه انواع ساندویچ به جای نان باگت استفاده کنید. این نان به خاطر بافت حفره‌دارش منحصر به فرد بوده و شکل کشیده، پهن و صافی دارد.

در نان چاباتا بافت نان حفره‌های بزرگی وجود دارد که این بافت به واسطه ترکیبات چاباتا و پروسه تهیه آن حاصل می‌شود. پروسه تهیه این نان با سایر نان‌ها متفاوت است و مدت زمان زیادی برای تهیه بخش اسپونج لازم است. با کمک ایزی چاباتا مدت زمان تهیه نان با حفظ عطر و طعم آن کاهش می‌یابد.

 

خواص نان چاباتا با خمیر ترش

همان‌طور که گفتیم، در تهیه نان چاباتا از خمیر ترش استفاده می‌شود. نان خمیر ترش، نانی است که از طریق تخمیر خمیر تهیه می‌شود. تخمیر به عنوان “تجزیه شیمیایی یک ماده توسط باکتری‌ها، مخمرها یا سایر میکروارگانیسم‌ها” تعریف می‌شود.

در نان خمیر ترش واقعی، به جای مخمر از استارتر خمیر تخمیر شده استفاده می‌شود و همچنین نسبت به نان معمولی دارای گلوتن کمتر، مقدار آنتی نوترینت کمتر و pH پایین‌تری است.

نان خمیر ترش اغلب نسبت به نان‌های دیگر نانی با عطر و طعم قوی‌تر و بافت بهتر است. این نان به خاطر داشتن خمیر ترش مواد مغذی قابل جذب بیشتری مانند سلنیوم، ویتامین‌های گروه B، فولات و… را برای شما فراهم می‌کند.

هضم نان چاباتا به خاطر داشتن خمیر ترش، گلوتن و آنتی نوترینت کمتر آسان‌تر است. نان خمیر ترش شاخص گلیسمی پایینی دارد و خوردن این نان می‌تواند، شما را به مدت طولانی‌تری سیر نگه دارد و از این لحاظ به کاهش وزن شما کمک می‌کند.

نان خمیر ترش می‌تواند منبع خوبی از فیبر، مواد مغذی و پروتئین باشد. به عنوان مثال، نان چند غله خمیر ترش یک ماده غذایی پر فیبر محسوب شده و همچنین منبع خوبی از مواد مغذی ضروری مانند سلنیوم، فولات، تیامین، منگنز، نیاسین و آهن است.

به طور کلی می‌توان گفت، محتوای مغذی دقیق موجود در نان خمیر ترش به مواد اولیه مورد استفاده و نحوه تهیه آن بستگی دارد. با این حال به طور کلی، حاوی مقدار مناسبی از موارد زیر است:

  • کالری
  • کربوهیدرات
  • پروتئین
  • چربی
  • فیبر
  • سلنیوم
  • فولات
  • تیامین
  • منگنز
  • نیاسین
  • آهن

 

ویژگی‌های نان چاباتا

این نان دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که آن را از سایر انواع نان‌ها متمایز می‌کند. در زیر ویژگی‌های اصلی این نان را مشاهده می‌کنید:

  • استفاده از خمیر ترش: در تهیه این نان از خمیر ترش استفاده می‌شود که باعث می‌شود نان سفت‌تر و چرب‌تر از سایر نان‌ها باشد.

 

  • جایگزینی مناسب برای نان باگت و نان فرانسوی: به دلیل ویژگی‌های خاص خود، چاباتا می‌تواند جایگزین مناسبی برای نان باگت و نان فرانسوی در تهیه انواع ساندویچ‌ها باشد.

 

  • پوسته ترد: پوسته نان چاباتا نازک، ترد و قهوه‌ای رنگ است که با پخت در دمای بالا به دست می‌آید.

 

  • بافت مرطوب: این نان از یک خمیر بسیار مرطوب ساخته می‌شود که به آن بافت مرطوب منحصر به فرد خود را می‌بخشد.

 

  • مزه خوب: به دلیل استفاده از خمیر ترش و روغن کمتر، چاباتا دارای مزه خوبی است که ذائقه مردم را جذب می‌کند.

 

  • شکل غیرمعمول: نان چاباتا شکلی غیرمعمول و بیضی شکل دارد که نیز به آن جذابیت خاصی می‌بخشد.

 

 

چه ویژگی‌هایی در نان چاباتا باعث می‌شود نان قهوه‌ای روشن شود؟

ویژگی‌هایی که باعث می‌شوند نان چاباتا با پخت در دمای بالا و قهوه‌ای روشن شود عبارت‌اند از:

  • استفاده از خمیر ترش: خمیر ترش در هنگام پخت در دمای بالا به دلیل وجود اسیدهای آمینه، با قندها واکنش داده و باعث می‌شود پوسته نان قهوه‌ای شود.

 

  • پوسته ترد: در دمای بالا، پوسته این نان به دلیل کمبود رطوبت و کشش لازم، ترد و قهوه‌ای رنگ می‌شود.

 

  • استفاده از روغن کمتر: چاباتا با استفاده از روغن کمتر تهیه می‌شود که باعث می‌شود در دمای بالا سفت‌تر شود و پوسته‌ای قهوه‌ای روشن داشته باشد.

 

  • بافت مرطوب: خمیر بسیار مرطوب نان چاباتا باعث می‌شود در دمای بالا نان داخلی آن نرم و مرطوب باقی بماند و پوسته بیرونی آن قهوه‌ای رنگ شود.

 

انواع نان چیاباتا

نان چیاباتا در انواع مختلفی وجود دارد. برخی از انواع محبوب عبارت‌اند از:

  • چیاباتا ساده: این نوع چیاباتا از مواد اولیه ساده‌ای مانند آرد، آب، خمیر ترش، نمک و روغن زیتون تهیه می‌شود.
  • چیاباتا با سبزیجات: این نوع چیاباتا با سبزیجات مانند گوجه فرنگی، زیتون، پیاز و سیر تزئین می‌شود.
  • چیاباتا با گوشت: این نوع چیاباتا با گوشت مانند ژامبون، سوسیس و مرغ پر می‌شود.
  • چیاباتا با پنیر: این نوع چیاباتا با پنیر مانند موزارلا، پارمسان و چدار پر می‌شود.