امروزه یکی از عادتهای غذایی بسیار شایع در رژیم لاغری که رواج فراوان دارد، حذف نان و برنج از برنامه غذایی است. از آنجایی که امروزه انواع نان رژیمی تولید می شود نیاز نیست که شما دست به حذف نان بزنید.
نان رژیمی یکی از انواع نانهایی است که برای رژیمهایی که در آنها کالری باید کاهش یابد، مناسب است. این نان اغلب با استفاده از آرد کامل، آرد نخود، آرد بادام و سبوس گندم تهیه میشود که این مواد باعث کاهش میزان کربوهیدرات و افزایش میزان فیبر در نان میشوند.
مصرف نان رژیمی در رژیم غذایی میتواند باعث کاهش وزن، کاهش قند خون و بهبود هضم شود. اما باید توجه داشت که این نان همچنان دارای کربوهیدرات است و باید به میزان مصرف آن توجه شود. همچنین، برخی از انواع این نان ها دارای چربی بالایی هستند و باید با توجه به نیاز روزانه خود و با رعایت تعادل میان ماکرونوتریئنتها، مصرف شوند.
یک رژیم اصولی برای کاهش وزن باید شامل همهی گروههای غذایی باشد، بر اساس ویژگی های جسمی فرد تعریف شده باشد و هیچ وقت رژیمگیرنده را گرسنه نگذارد. برای دریافت رژیم اختصاصی خود از غفاری دایت، وارد صفحه مورد نظر شده و مشخصات خود را وارد نمایید.
انواع نان رژیمی سبوس دار
اگرچه آرد سفید تصفیه شده فواید تغذیهای دارد، اما ممکن است در طول زمان و با مصرف زیاد، با بیماریهای مختلفی مانند دیابت نوع ۲، آلرژی، بیماریهای قلبی-عروقی و برخی سرطانها همراه باشد.
بالعکس، آردهای کامل یا سبوسدار که در طی فرآیند آسیاب سبوس و جوانه آن جدا نشده، فواید زیادی برای سلامتی دارند.
در این خصوص، برای مدیریت و کاهش وزن نیز به جای نانهایی که از آرد تصفیه شده تهیه شدهاند، استفاده از نان رژیمی سبوسدار توصیه میشود.
در واقع سبوس حاوی مواد مغذی مختلفی نیز از جمله فیبر غذایی، مواد معدنی، ویتامینها (مانند B1، B2، B3 و فولات) و ترکیبات آنتی اکسیدانی است.
نانهای حجیم رژیمی
علاقهمندان به نانهای حجیم رژیمی نیز کم نیستند که تمایل دارند، انواع غذاهای لذیذ را با این نانها سرو نمایند. نانهای حجیم به دلیل ظاهر جذاب و بافت تردشان توانستهاند، همردیف نانهای سنتی در ایران خواهان و دوست دار بیابند.
اکنون میتوانید این نانها را در انواع مختلف نان شکلات، نان ساندویچ، مک برگر، نان هاتداگ و نان هلندی خریداری نموده و انواع غذاهای فست فودی را در کنار آنها سرو نمایید.
این نانها حالتی فانتزی و جذاب دارند و در مهمانیها میتوانند یک دیزاین بینظیر را برای میزهای شما تدارک ببینند. از طرفی بههیچوجه به جسم و روح شما آسیب نزده و تناسباندامتان را نیز حفظ میکنند.
نانهای مسطح رژیمی
نانهای مسطح مانند لواش، بربری و سنگک هنوز هم برای بسیاری محبوب هستند. ولی استفاده از آنها در کنار انواع غذاها عادتی نامطلوب است که درنهایت سبب اضافهوزن میشود.
گونهای از نانهای مسطح رژیمی وجود دارند که میتوان بدون دغدغه اضافهوزن به مصرف آنها روی آورد. تافتون طلایی، نان پیتا، تافتون سبوس، لواش اصیل و لواش غلات گونههای مختلف این نانها به شمار میروند.
این مدلها با خاصیت چاقکنندگی کمتر میتوانند، جایگزین خوبی برای نانهای سنتی ایرانی باشند. سبوس موجود در آنها اجازه نمیدهد تا ناراحتیهای معده، روده و کبد به سراغ افراد آید.
همچنین آرد کامل بهکاررفته در این نانها یک سیری واقعی را به افراد داده و مانع گرسنگی کاذب آنها میشود. ازاینرو در قالب نان رژیمی لاغری نیز مورداستفاده هستند و اثرات خوب خود را از این بابت نیز دارند.
نانهای تست رژیمی
اگر به نانهای تست علاقهمند هستید، اما نگران عدم کیفیت آنها میباشید، انتخاب نانهای تست رژیمی که فرآوری خاصی داشته، بهترین گزینه موجود هستند.
نانهای تست از دیرباز مهمان همیشگی سفرههای ایرانی بودهاند. حالآنکه امروزه هنرمندان صنعت تغذیه دسرهای فراوانی را نیز از این نانها تهیهکرده و ذائقه افراد را با آنها گوارا ساختهاند. تنها نگرانی باب ارزش غذایی پایین و عدم وجود ماده غنی در این نانها بوده است.
این نانها در انواع نان جو دوسر، تست طلایی، نان تست سبوس، تست ۷ غله و نان پروتئین تولید و اکنون در دسترس علاقهمندان قرار دارند.
نان های تست رژیمی مانند جو دوسر، تست طلایی، نان تست سبوس، تست ۷ غله و نان پروتئین در رژیم غذایی کاهش وزن مناسب هستند.
این نانها حاوی فیبر بالا، پروتئین، ویتامینها و مواد مغذی موردنیاز برای بدن هستند. فیبر در این نانها پر شدن معده و کاهش احساس گرسنگی که برخی عوامل کنترل وزن هستند، کمک میکند.
نان رژیمی کتو
نان رژیمی کتو، نوعی نان است که برای رژیم کتوژنیک که یک رژیم بدون گلوتن است، مناسب می باشد. این نان با استفاده از موادی مانند آرد بادام، پودر پروتئین، تخم مرغ، سرکه سیب، بکینگ پودر و نمک تهیه میشود.
با توجه به این که در رژیم کتوژنیک، مصرف کربوهیدرات بسیار محدود است، در نان کتو از کربوهیدرات کمتری استفاده شده و این باعث شده تا برای افرادی که در حال رژیم کتوژنیک هستند، مناسب باشد.
از دیگر مزایای نان کتو میتوان به کاهش احتمال بروز بیماریهای قلبی، کاهش وزن، کاهش قند خون و بهبود سطح کلسترول اشاره کرد. اما با توجه به اینکه این نان دارای چربی بالایی است، باید به مصرف آن با اندازهگیری دقیق و با توجه به نیاز روزانه خود، توجه کنید.
نان شوفانی
نان شوفانی یکی از نانهای سالم و مغذی است که در رژیم غذایی کاهش وزن و نیز به عنوان یکی از گزینههای نان رژیمی مورد استفاده قرار میگیرد.
فیبر موجود در نان شوفانی باعث کاهش جذب چربی و قند در بدن میشود و به کنترل سطح قند خون کمک میکند. همچنین، این نان حاوی ویتامینهای B و مواد معدنی مانند آهن، فسفر و منیزیم است که برای سلامت بدن بسیار مهم هستند.
بهترین نان ها برای لاغری
زمانی که به دنبال بهترین نان برای لاغری هستیم، باید به میزان سبوس یا آرد خباز به کار برده شده رد نان باشیم. آرد خباز به صورت سنتی و عامینه همان آرد سبوس است. به عنوان مثال در نان تافتون و نان لواش، سبوس کمتری به کار برده شده است.
بنابراین این دو نوع نان ممکن است بعد از یک ساعت مصرف، احساس گرسنگی در فرد ایجاد کنند که این میل به مصرف غذا، به واسطه کاهش قند خون می باشد. به همین دلیل، به افرادی که از رژیم های لاغری پیروی می کنند و قصد کاهش وزن دارند، پیشنهاد می شود که از نان هایی که درجه سبوس بالاتری دارند استفاده کنند.
نان جو رژیمی و لاغری
بسیاری از افراد تصور می کنند که نان سفید به واسطه سبک بودن حجمش در معده برای لاغری مناسب است. این در حالی است نان سفید دارای دو واحد پروتزین بوده که می تواند به افزایش وزن منجر شود.
شاید این سوال پیش بیاید که پروتزین چیست؟ پروتزین نوعی پروتئین در نان است که به شدت چاق کننده است. بنابراین و بر اساس تحقیقات صورت گرفته، یکی از نان هایی که به افراد در حال کاهش وزن توصیه می شود، نان جو می باشد.
نان جو حاوی کربوهیدرات پیچیده بوده که قند خون را در دراز مدت بالا نگه داشته و از بروز گرسنگی زود هنگام جلوگیری خواهد کرد. از سایر مزایای استفاده از نان جو می توان به جلوگیری از سفید شدن موها، جلوگیری از افزایش قند خون، جلوگیری از پوکی و نرمی استخوان، کمک به کاهش کلسترول خون و غیره اشاره کرد.
اگر برایتان سوال پیش آمده که کربوهیدرات پیچیده چیست؟ پیشنهاد می کنیم که مقاله کربوهیدارت چیست؟ را مطالعه کنید. در این صورت بیشتر با مفهوم کربوهیدرات آشنا می شوید.
نان سوخاری رژیمی و کم کالری
یکی دیگر از نان هایی که می توان در دوران پیروی از رژیم های لاغری مصرف کرد، نان سوخاری می باشد. بر خلاف تصور عموم، درست است که نان سوخاری جز نان های فانتزی می باشد.
اما در تهیه آن از آرد سبوس دار ساخته شده است. این نان حاوی کالری بسیار پایینی بوده و بدون بالا بردن کالری دریافتی به کاهش وزن و همچنین حفظ احساس سیری کمک خواهد کرد.
نان سوخاری را می توانید به همراه صبحانه به همراه کره های گیاهی که درصد چربی پایینی دارند به همراه مربا رژیمی مصرف کنید. همچنین نان سوخاری و شیر یکی دیگر از ترکیب های محبوب کودکان به عنوان صبحانه و یا میان وعده بوده است.