سهم هر ایرانی سالانه 160 کیلوگرم نان !
هر ایرانی بهطور میانگین سالی ١٦٠ کیلوگرم نان میخورد. به عبارتی هر شهروند ایرانی روزانه حدود ٤٤٠ گرم نان میخورد و این آمار بالاتر از بسیاری از کشورهای جهان است. مصرف زیاد نان در رژیم غذایی ایرانیها اهمیت کیفیت آن را بالاتر میبرد، زیرا این موضوع به آن معنی است که اگر شما روزانه چند گرم جوهر قند یا جوششیرین و نمک اضافه دریافت کنید، در طول سالها، با عوارض و بیماریهای مختلفی روبهرو میشوید.
بنا به اعلام اتحادیه نانوایان کشور چیزی حدود ٧٢هزار نانوایی سنتی در ایران وجود دارد و مدیران این صنف بارها اعلام کردهاند که نظارت به این ٧٢هزار واحد کوچک نانوایی کار سخت و دشواری است و امکان تخلفهای گوناگون در واحدهای نانوایی وجود دارد.
با این حال، هنوز هم عطر نان داغ و تازهای که از تنور نانوایی بیرون میآید، همه ما را مدهوش میکند. هنوز هم خرید نان تازه یکی از نوستالژیهای جذاب و باارزش برای ایرانیهاست. هرچقدر هم بگویند که این نانها پر شدهاند از جوششیرین و جوهرقند، اما خانوادههای زیادی هستند که مصرف این نانها را ترجیح میدهند و دوست ندارند نان سنتی از سفرهشان حذف شود.
اگرچه در سالهای اخیر شرکتهای زیادی اقدام به تولید نانهای صنعتی با تنوع بالا کردهاند که هم از نظر بهداشتی قابل اطمینانترند، هم خواص بالایی دارند، اما همچنان ترجیح خانوادههای ایرانی خرید نانهای سنتی است.